20.11.2019

Lonely Planet uvrstio Istru među 10 najboljih destinacija Europe u 2019. godini

Lonely Planet jedan je od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svijetu odabrao je Istru kao jednu od 10 najboljih destinacija Europe u 2019. godini.

Ova čuvena medijska kuća i omiljeno štivo kojem vjeruju brojni turisti na svojim putovanjima, sedmu godinu zaredom sastavlja referentni popis Best in Europe koji sadrži deset prioritetnih destinacija Europe koje bi upravo sada trebale biti na radaru svjetskih putnika, a u odabranom i elitnom društvu destinacija Europe našla se i Istra koja je zaradila prestižno priznanje Best in Europe 2019.

Glavni urednik Lonely Planeta, Tom Hall, istaknuo je da „ Best in Europe 2019″ prikazuje europska odredišta koja vrijedi uvrstiti u svoj plan putovanja. „Istra nudi poznatu gourmet ponudu (uključujući vrhunske bijele tartufe i divlje šparoge) uz povijesni šarm. Dok poznata obala ljeti vrvi, unutrašnjost poluotoka nudi priliku za upoznavanje srednjovjekovnih gradića na brežuljcima te uživanje u valovitim vinogradima i slikovitim maslinicima.“

https://hrturizam.hr